11 مورد از فواید زنجبیل
1 min read

زنجبیل گیاهی گلدار است که منشا آن جنوب شرقی آسیا است. این یکی از سالم ترین (و خوشمزه ترین) ادویه های روی کره زمین است.
این گیاه متعلق به خانواده Zingiberaceae است و با زردچوبه، هل و گالنگال ارتباط نزدیکی دارد.
ریزوم (قسمت زیرزمینی ساقه) قسمتی است که معمولاً به عنوان ادویه استفاده می شود. اغلب به آن ریشه زنجبیل یا به سادگی زنجبیل می گویند.
زنجبیل را می توان به صورت تازه، خشک، پودر شده یا به عنوان روغن یا آب میوه استفاده کرد. این یک عنصر بسیار رایج در دستور العمل ها است. گاهی اوقات به غذاهای فرآوری شده و لوازم آرایشی اضافه می شود.
در اینجا 11 مزیت زنجبیل برای سلامتی که توسط تحقیقات علمی تایید شده است، آورده شده است.
1. حاوی جینجرول است که خواص دارویی قدرتمندی دارد
زنجبیل سابقه بسیار طولانی در استفاده در اشکال مختلف طب سنتی و جایگزین دارد. برای کمک به هضم غذا، کاهش حالت تهوع، و کمک به مبارزه با آنفولانزا و سرماخوردگی استفاده می شود.
عطر و طعم منحصر به فرد زنجبیل از روغن های طبیعی آن می آید که مهمترین آن جینجرول است.
جینجرول اصلی ترین ترکیب فعال زیستی در زنجبیل است. این ماده مسئول بسیاری از خواص دارویی زنجبیل است.
بر اساس تحقیقات، جینجرول دارای اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی است. به عنوان مثال، ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند ، که نتیجه وجود مقدار بیش از حد رادیکال های آزاد در بدن است.
خلاصه
زنجبیل سرشار از جینجرول است، ماده ای با خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی قوی.
2. می تواند بسیاری از حالتهای تهوع، به ویژه حالت تهوع صبحگاهی را درمان کند
به نظر می رسد زنجبیل در برابر حالت تهوع بسیار موثر است .
ممکن است به تسکین حالت تهوع و استفراغ برای افرادی که تحت انواع خاصی از جراحی هستند کمک کند. زنجبیل همچنین ممکن است به تهوع مرتبط با شیمی درمانی کمک کند ، اما مطالعات انسانی بزرگتر مورد نیاز است .
با این حال، ممکن است در مورد حالت تهوع مرتبط با بارداری، مانند حالت تهوع صبحگاهی ، موثرترین باشد .
بر اساس بررسی 12 مطالعه که شامل 1278 زن باردار بود، 1.1 تا 1.5 گرم زنجبیل می تواند به طور قابل توجهی علائم تهوع را کاهش دهد .
با این حال، این بررسی به این نتیجه رسید که زنجبیل هیچ تاثیری بر اپیزودهای استفراغ ندارد.
اگر چه زنجبیل بی خطر در نظر گرفته می شود، اگر باردار هستید، قبل از مصرف مقادیر زیاد با پزشک خود صحبت کنید.
توصیه می شود زنان بارداری که نزدیک به زایمان هستند یا سقط جنین داشته اند از مصرف زنجبیل اجتناب کنند. زنجبیل با سابقه خونریزی واژینال و اختلالات انعقادی نیز منع مصرف دارد.
فقط 1 تا 1.5 گرم زنجبیل می تواند به پیشگیری از انواع مختلف حالت تهوع از جمله تهوع ناشی از شیمی درمانی، حالت تهوع بعد از عمل جراحی و حالت تهوع صبحگاهی کمک کند.

3.ممکن است به کاهش وزن کمک کند
بر اساس مطالعات انجام شده بر روی انسان و حیوان، زنجبیل ممکن است .
بررسی ادبیات سال 2019 به این نتیجه رسید که مکمل زنجبیل به طور قابل توجهی وزن بدن، نسبت دور کمر به باسن و نسبت باسن را در افراد دارای اضافه وزن یا چاقی کاهش می دهد.
یک مطالعه در سال 2016 روی 80 زن چاق نشان داد که زنجبیل همچنین می تواند به کاهش شاخص توده بدن (BMI) و سطح انسولین خون کمک کند. سطح بالای انسولین خون با چاقی مرتبط است.
شرکت کنندگان در مطالعه دوزهای روزانه نسبتاً بالایی – 2 گرم – پودر زنجبیل را به مدت 12 هفته دریافت کردند .
بررسی ادبیات 2019 در مورد غذاهای کاربردی همچنین به این نتیجه رسید که زنجبیل تأثیر بسیار مثبتی بر چاقی و کاهش وزن دارد. با این حال، مطالعات اضافی مورد نیاز است .
شواهد به نفع نقش زنجبیل در کمک به پیشگیری از چاقی در مطالعات حیوانی قوی تر است.
موشها و موشهایی که آب زنجبیل یا عصاره زنجبیل مصرف میکردند، حتی در مواردی که با رژیمهای غذایی پرچرب نیز تغذیه میشدند، وزن بدنشان کاهش مییابد.
توانایی زنجبیل برای تأثیرگذاری بر کاهش وزن ممکن است به مکانیسم های خاصی مرتبط باشد، مانند پتانسیل آن برای کمک به افزایش تعداد کالری سوزانده شده یا کاهش التهاب .
4. می تواند به آرتروز کمک کند
استئوآرتریت (OA) یک مشکل شایع سلامتی است.
این شامل تخریب مفاصل در بدن است که منجر به علائمی مانند درد مفاصل و سفتی می شود.
یک بررسی ادبیات نشان داد که افرادی که از زنجبیل برای درمان OA خود استفاده می کردند، کاهش قابل توجهی در درد و ناتوانی مشاهده کردند.
فقط عوارض جانبی خفیفی مانند نارضایتی از طعم زنجبیل مشاهده شد. با این حال، طعم زنجبیل، همراه با ناراحتی معده، تقریباً 22 درصد از شرکت کنندگان در مطالعه را وادار به ترک تحصیل کردند.
شرکت کنندگان در مطالعه بین 500 میلی گرم (میلی گرم) تا 1 گرم زنجبیل هر روز به مدت 3 تا 12 هفته دریافت کردند. اکثر آنها مبتلا به OA زانو تشخیص داده شده بودند.
مطالعه دیگری در سال 2011 نشان داد که ترکیبی از زنجبیل، بنه، دارچین و روغن کنجد موضعی میتواند به کاهش درد و سفتی در افراد مبتلا به OA زانو کمک کند.
5. ممکن است قند خون را به شدت کاهش دهد و عوامل خطر بیماری قلبی را بهبود بخشد
این حوزه تحقیقاتی نسبتا جدید است، اما زنجبیل ممکن است خواص ضد دیابتی قوی داشته باشد.
در یک مطالعه در سال 2015 روی 41 شرکت کننده مبتلا به دیابت نوع 2 ، 2 گرم پودر زنجبیل در روز قند خون ناشتا را تا 12 درصد کاهش داد.
همچنین به طور چشمگیری هموگلوبین A1c (HbA1c) را که یک نشانگر برای سطوح طولانی مدت قند خون است، بهبود بخشید. HbA1c طی یک دوره 12 هفته ای 10 درصد کاهش یافت.
همچنین کاهش 28 درصدی در نسبت آپولیپوپروتئین B/Apolipoprotein AI و کاهش 23 درصدی در مالون دی آلدئید (MDA)، که محصول جانبی استرس اکسیداتیو است، وجود داشت. نسبت بالای ApoB/ApoA-I و سطوح بالای MDA هر دو از عوامل خطر اصلی بیماری قلبی هستند .
با این حال، به خاطر داشته باشید که این فقط یک مطالعه کوچک بود. نتایج فوق العاده چشمگیر هستند، اما قبل از ارائه هر گونه توصیه ای باید در مطالعات بزرگتر تأیید شوند.
در یک خبر تا حدودی دلگرم کننده، بررسی ادبیات سال 2019 همچنین به این نتیجه رسید که زنجبیل به طور قابل توجهی HbA1c را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کاهش می دهد. با این حال، همچنین نشان داد که زنجبیل هیچ تاثیری بر قند خون ناشتا ندارد .
6. می تواند به درمان سوء هاضمه مزمن کمک کند
سوء هاضمه مزمن با درد و ناراحتی مکرر در قسمت فوقانی معده مشخص می شود.
اعتقاد بر این است که تاخیر در تخلیه معده عامل اصلی سوء هاضمه است. جالب اینجاست که زنجبیل تخلیه معده را تسریع می کند.
در یک مطالعه کوچک در سال 2011، به افراد مبتلا به سوء هاضمه عملکردی ، که سوء هاضمه بدون علت شناخته شده است، کپسول زنجبیل یا دارونما داده شد. یک ساعت بعد به همه آنها سوپ داده شد.
12.3 دقیقه طول کشید تا معده در افرادی که زنجبیل دریافت کرده بودند تخلیه شود. 16.1 دقیقه در افرادی که دارونما دریافت کردند .
این اثرات در افراد بدون سوء هاضمه نیز دیده شده است. در یک مطالعه در سال 2008 توسط برخی از اعضای همان تیم تحقیقاتی، به 24 فرد سالم کپسول زنجبیل یا دارونما داده شد. یک ساعت بعد به همه آنها سوپ داده شد.
مصرف زنجبیل بر خلاف دارونما به میزان قابل توجهی تخلیه معده را تسریع می کند. 13.1 دقیقه برای افرادی که زنجبیل دریافت کردند و 26.7 دقیقه برای افرادی که دارونما دریافت کردند.
خلاصه
به نظر می رسد زنجبیل تخلیه معده را تسریع می کند، که می تواند برای افراد مبتلا به سوء هاضمه و ناراحتی معده مرتبط با آن مفید باشد.
7. ممکن است درد قاعدگی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد
دیسمنوره به درد احساس شده در طول چرخه قاعدگی اشاره دارد .
یکی از کاربردهای سنتی زنجبیل برای تسکین درد از جمله درد قاعدگی است.
در یک مطالعه در سال 2009، به 150 زن دستور داده شد که زنجبیل یا یک داروی ضدالتهابی غیراستروئیدی (NSAID) را برای 3 روز اول دوره قاعدگی خود مصرف کنند.
سه گروه چهار دوز روزانه پودر زنجبیل (250 میلی گرم)، مفنامیک اسید (250 میلی گرم) یا ایبوپروفن (400 میلی گرم) دریافت کردند. زنجبیل به اندازه دو NSAID درد را کاهش داد.
مطالعات جدیدتر همچنین به این نتیجه رسیده اند که زنجبیل موثرتر از دارونما است و به همان اندازه داروهایی مانند مفنامیک اسید و استامینوفن / کافئین / ایبوپروفن (Novafen) موثر است .
در حالی که این یافته ها امیدوارکننده هستند، مطالعات با کیفیت بالاتر با تعداد بیشتری از شرکت کنندگان در مطالعه هنوز مورد نیاز است .

8.ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کند
سطوح بالای کلسترول LDL (بد) با افزایش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
غذاهایی که می خورید می توانند تأثیر زیادی بر سطح LDL داشته باشند.
در مطالعهای در سال 2018 روی 60 فرد مبتلا به هیپرلیپیدمی ، 30 نفری که روزانه 5 گرم پودر چسب زنجبیل دریافت میکردند، شاهد کاهش 17.4 درصدی کلسترول LDL (کلسترول بد) در طی یک دوره 3 ماهه بودند .
در حالی که کاهش LDL چشمگیر است، باید در نظر داشت که شرکت کنندگان در مطالعه دوزهای بسیار بالایی از زنجبیل دریافت کردند.
9.حاوی ماده ای است که ممکن است به پیشگیری از سرطان کمک کند
زنجبیل به عنوان یک درمان جایگزین برای انواع مختلفی از سرطان مورد مطالعه قرار گرفته است.
خواص ضد سرطانی به جینجرول نسبت داده می شود که به مقدار زیادی در زنجبیل خام یافت می شود. شکلی که به نام [6]-gingerol شناخته میشود، بهویژه قدرتمند در نظر گرفته میشود.
در یک مطالعه 28 روزه بر روی افراد در معرض خطر طبیعی سرطان کولورکتال ، 2 گرم عصاره زنجبیل در روز به طور قابل توجهی مولکول های سیگنالینگ پیش التهابی در روده بزرگ را کاهش داد .
این حال، یک مطالعه بعدی در افراد در معرض خطر بالای سرطان روده بزرگ نتایج یکسانی را به همراه نداشت.
شواهدی وجود دارد، هرچند محدود، مبنی بر اینکه زنجبیل ممکن است در برابر سایر سرطان های دستگاه گوارش مانند سرطان پانکراس و سرطان کبد موثر باشد.
ممکن است در برابر سرطان سینه و سرطان تخمدان نیز موثر باشد. به طور کلی، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است .

10.ممکن است عملکرد مغز را بهبود بخشد و در برابر بیماری آلزایمر محافظت کند
استرس اکسیداتیو و التهاب مزمن می تواند روند پیری را تسریع کند.
اعتقاد بر این است که آنها از عوامل کلیدی بیماری آلزایمر و زوال شناختی مرتبط با سن هستند.
برخی از مطالعات حیوانی نشان می دهد که آنتی اکسیدان ها و ترکیبات زیست فعال موجود در زنجبیل می توانند پاسخ های التهابی را که در مغز رخ می دهد، مهار کنند.
همچنین شواهدی وجود دارد که نشان می دهد زنجبیل می تواند به طور مستقیم به بهبود عملکرد مغز کمک کند. در یک مطالعه در سال 2012 بر روی زنان میانسال سالم، دوزهای روزانه عصاره زنجبیل برای بهبود زمان واکنش و حافظه کاری نشان داده شد.
علاوه بر این، مطالعات متعدد روی حیوانات نشان می دهد که زنجبیل می تواند به محافظت در برابر کاهش عملکرد مغز مرتبط با افزایش سن کمک کند.
خلاصه
مطالعات حیوانی نشان می دهد که زنجبیل می تواند از آسیب های ناشی از افزایش سن به مغز محافظت کند. همچنین می تواند به بهبود عملکرد مغز در زنان میانسال کمک کند.
11. می تواند به مبارزه با عفونت ها کمک کند
جینجرول می تواند به کاهش خطر عفونت کمک کند.
در واقع، عصاره زنجبیل می تواند از رشد انواع مختلف باکتری ها جلوگیری کند.
طبق یک مطالعه در سال 2008، این دارو در برابر باکتری های دهان مرتبط با التهاب لثه و پریودنتیت بسیار موثر است. این هر دو بیماری التهابی لثه هستند .
زنجبیل تازه ممکن است در برابر ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) که یکی از علل شایع عفونتهای تنفسی است نیز مؤثر باشد.